info@ivmo.nl

Klaas Klunder

 

 

 

“Education is the most powerful weapon to change te world

(Nelson Mandela)

 

 

 

 

Mijn naam is Klaas Klunder.

Ik heb Commerciële Economie gestudeerd aan de Hogere Economische School te Amsterdam en volgde later de postdoctorale opleiding Strategisch Communicatie Management aan de Rijksuniversiteit Groningen.

 

Ik heb 15 jaar gewerkt in diverse marketing- en communicatiefuncties voor bedrijven als Microsoft en Oracle. Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar de advieswereld, waarin ik de afgelopen 15 jaar diverse organisaties van klein tot groot en van profit tot non-profit geholpen heb om commercieel succesvol te worden. Op dit moment help ik verschillende organisaties op het gebied van marketingstrategie, online marketing en Public Relations als directeur vanuit Marketing Penguin.

Ik ben tevens de auteur van de Business Roman De Marketing Monnik.

 

Omdat ik in het verleden marketing heb gedaan voor bedrijven als Microsoft en Oracle ben ik erg blij dat er nu eindelijk goede software is voor marketing. Het is een fantastische tijd om in het marketing en communicatie vak te zitten. Want door de technische mogelijkheden is marketing niet langer meer een kostenpost maar een investering in business development. Met andere woorden als de marketingmanager net zo serieus genomen wil worden als de financieel directeur. Wordt het dan geen tijd om net als de financieel directeur een serieuze softwareapplicatie te gebruiken? De aloude vraag ‘ik weet dat de helft van mijn marketingbudget gaat werken maar ik weet niet welke helft’  gaat dus niet meer op.

 

Daarnaast geef ik al 10 jaar les in het commercieel onderwijs. Het is fantastisch om met gemotiveerde mensen te werken. Ik heb gemerkt dat het mij een grote voldoening geeft om mijn 30-jarige ervaring in het marketing en communicatie vak over te dragen. En elke keer als ik les geef leer ik zelf weer van de verschillende ervaringen en achtergronden van de cursisten. Ik ben een vakidioot en altijd bezig nieuwe dingen te leren. Groei en persoonlijke ontwikkeling is mijn number 1 driver. Als Nima Qualified Lecturer help ik jou om het Nima-examen succesvol af te ronden. Maar ik wil je daarnaast ook een vak bijbrengen. Om met de woorden van Albert Einstein te spreken

Education is what remains after one has forgotten what one has learned at school“.

 

Ik hoop een bijdrage te mogen leveren aan jouw persoonlijke ontwikkeling in het marketing en communicatie vak bij de specialist in NIMA opleidingen IVMO!

 

Certificeren: